Advocatenrun

Naar goede gewoonte organiseert de OVB in juni haar sportieve familiehappening aan het Koloniënpaleis in Tervuren. De Advocatenrun is niet zomaar een loopwedstrijd. Ook fietsers, wandelaars en supporters genieten van deze dag. Dankzij de kinderanimatie is de Advocatenrun naast een kantoorhappening ook een familie-evenement.

Programma

Vanaf 12u15: Onthaal en daginschrijvingen

Wie zich inschrijft op de dag zelf betaalt 35 euro. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen 17,50 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar nemen gratis deel. Alle bedragen zijn inclusief catering.

Vanaf 12u15: Afhaling & afstelling fietsen

Heeft u een fiets besteld? Dan kunt u die vanaf 12u15 ophalen aan het Koloniënpaleis. 

13u30: Start fietstochten met stadsfiets en mountainbike (tweede editie!)

Ontdek Tervuren met de fiets (stadsfiets of mountainbike). Geen eigen fiets mee? U kunt er op voorhand één bestellen: stadsfiets (+16 euro), mountainbike (+18 euro). 

Tijdens de fietstocht met de stadsfiets houden we even halt om een lekkere praline te proeven bij chocolatier Centho, die een gouden medaille wegkaapte voor “the great taste award of the UK”. Een tweede stop plannen we bij Druiven De Voarenberg.

De mountainbikers volgen de officiële mountainbikeroute in het Zonïënwoud.

De gids houdt rekening met het tempo van de groep. Breng zelf zeker een flesje water en eventueel een extra tussendoortje mee voor tijdens de fietstocht.

14u: Kidsrun

Kinderen van 4 tot en met 10 jaar kunnen meelopen met de Kidsrun: een run van 1 km door het park van Tervuren.

14u20: Opwarming 5 km

Warm samen met de Kinépraktijk uw spieren op vooraleer u met de loopwedstrijd start. Tijdens de run van 5 km wordt u niet bevoorraad. Ook getrainde kinderen kunnen meelopen.

14u30: Start loopwedstrijd 5 km, Nordic Walking, circusworkshop en ontdekkingstocht door het Africamuseum
 • Tijdens de Nordic Walking traint u met de speciale stokken uw lichaam intensiever dan tijdens gewoon wandelen. Breng zelf uw wandelstokken mee.
 • Tijdens de circusworkshop van Circodans leren kinderen vanaf 6 jaar allerhande circustechnieken zoals evenwicht, jongleren, acrobatie en circustheater. Er kan eventueel – bij voldoende training en tijd – een minivoorstelling worden gegeven aan de ouders. Kinderen jonger dan 6 jaar zijn uiteraard ook van harte welkom, mits begeleiding door de ouders.
   
 • Tijdens de ontdekkingstocht door de renovatiewerken van het Africamuseum krijgt u een unieke kijk op de geschiedenis en toekomstprojecten van dit monumentale museum. 
15u15: Opwarming en start loopwedstrijd 12 km

Tijdens de run van 12 km wordt u tweemaal bevoorraad. Ook getrainde kinderen kunnen meelopen.

Parcours 5 km en 12 km

Vanaf 17u: Opening buffetten (inbegrepen in de deelnameprijs)
Vanaf 18u: Prijsuitreiking
Doorlopend:
 • kinderanimatie: springkastelen, grime en glittertattoos door Papillonneke, cupcakes versieren met Isabelle Vermeersch, vlechtenkraaltjes door Sophie Bossier.
 • massagestand: een deugddoende massage na afloop van de run door de Kinépraktijk Hoeilaart, onder leiding van kinesist Geert Boydens.
 • eten: smoothies, fruit, pannenkoeken, ijs, salades en pasta’s.

Inschrijven

Schrijf u hier in voor de zevende editie van de Advocatenrun! 

Leden van het ZA-Team kunnen zich ook via de onlinemodule inschrijven.

Per inschrijving van een volwassen deelnemer schenkt de OVB 2 euro aan Advocaten Zonder Grenzen.

Prijs voorinschrijvingen (inclusief catering Info )
 • volwassen deelnemers (ook supporters): 30 euro
 • kinderen van 6 tot en met 12 jaar: 15 euro
 • kinderen tot en met 5 jaar: gratis
Lijst voorinschrijvingen

Voor vragen en opmerkingen kunt u tot en met dinsdag 31 mei tot 12 uur terecht op inschrijvingenrun@ordevanvlaamsebalies.be. De lijst zal nadien worden opgenomen op deze website.

Inschrijven

Via run.advocaat.be kunt u zich inschrijven voor alle activiteiten van de Advocatenrun.

Op de startpagina van de onlinemodule kiest u om een advocaat of een niet-advocaat (familie, kinderen, kantoormedewerker…) in te schrijven. U kunt hierbij meerdere personen inschrijven.

U heeft de keuze uit:

 • advocaat
 • niet-advocaat
 • kind van 6 tot en met 12 jaar 
 • kind tot en met 5 jaar

U kunt zich ook inschrijven voor de kantorencompetitie (5 of 12 km). Klik op “ik schrijf in: een kantoor voor de kantorencompetitie” op de startpagina. Een groep bestaat uit exact vijf personen, waarvan minimaal drie advocaten van hetzelfde kantoor en maximaal twee deelnemers verbonden aan dat kantoor (personeel, familie…).

Opgelet: de inschrijving is pas geldig nadat het volledige bedrag (in één keer) elektronisch is betaald. U ontvangt na de betaling een bevestigingsmail met de gegevens van de ingeschreven deelnemer(s).

Volg aandachtig de stappen en controleer vóór de betaling uw inschrijving(en).

Inschrijven kan tot en met vrijdag 27 mei 2016. Nadien kunt u zich enkel nog op de dag zelf inschrijven, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen voor bepaalde activiteiten.

Prijs daginschrijvingen (inclusief catering Info )

Op 5 juni 2016 kunt u zich nog steeds inschrijven voor beide loopwedstrijden en als supporter. Voor de andere activiteiten (fietstochten, wandeling en circusworkshop) is het aantal inschrijvingen beperkt. Daginschrijvingen kunnen dan enkel als er nog plaats is. 

 • volwassen deelnemers (ook supporters): 35 euro
 • kinderen van 6 tot en met 12 jaar: 17,50 euro
 • kinderen tot en met 5 jaar: gratis

OVB T-shirt

T-shirt "Specialiteit: lopende zaken"

Het gekende OVB-sportshirt van Nike met als opschrift “Specialiteit: lopende zaken” kan worden verkregen door advocaten die deelnemen aan de loopwedstrijd van 5 of 12 km.

Opgelet: énkel advocaten die in het verleden nog geen T-shirt hebben gekregen, hebben recht op dit T-shirt!

Haal uw T-shirt af op zondagnamiddag 5 juni 2016 in het Koloniënpaleis. Dit aanbod is geldig zolang de voorraad strekt!

Douches en bewaarplaats sporttassen

In het Koloniënpaleis kunt u zich omkleden en uw sporttas (bewaakt) achterlaten.

Er zijn douches beschikbaar in de Sporthal Diependal te Tervuren. Er zal een shuttledienst (minibus) continu heen en weer rijden voor wie zich wenst te douchen.

Bereikbaarheid Koloniënpaleis

Koloniënpaleis Paleizenlaan 1, 3080 Tervuren. Via R0, afrit Tervuren, N3 richting Tervuren tot aan de rotonde.

Steun Advocaten Zonder Grenzen, loop voor Cliniclowns

Per inschrijving van een volwassen deelnemer schenkt de OVB 2 euro aan Advocaten Zonder Grenzen, een internationale NGO die zich inzet voor de verdediging van de mensenrechten en de ondersteuning van justitie.

Respect voor mensenrechten
Alle deelnemers aan de Advocatenrun kunnen die dag een wenskaart voor mensenrechten ondertekenen. AdZG hangt al die kaartjes aan ballonnen en laat die symbolisch de lucht in vliegen om aandacht en respect te vragen voor mensenrechten, wereldwijd. 
Loop voor Cliniclowns

Dit jaar kunnen de deelnemers aan de Advocatenrun de CliniClowns steunen. Stort een bijdrage (vanaf 5 euro) bij de deelnameprijs, breng een sponsorformulier (kinderen Info ) mee of koop aan de stand van de CliniClowns op de Advocatenrun. Vanaf 40 euro wordt er een fiscaal attest overgemaakt. 

ZA-Team, de Kinépraktijk en 2ManSound

Voor de Advocatenrun kan de OVB rekenen op de professionele begeleiding van: 

Sportclub ZA-Team (Zoniën Athletics Team)

Voor het zevende jaar op rij kan de OVB rekenen op de logistieke steun van het ZA-Team voor de organisatie van de Advocatenrun.

De Kinépraktijk

Onder leiding van kinesist Geert Boydens zorgt de Kinépraktijk opnieuw voor de opwarming voor de loopwedstrijden. Ook na de inspanningen kunt u genieten van een deugddoende massage. De Kinépraktijk is gevestigd in Hoeilaart en verzorgt onder meer orthopedische en sportrevalidatie, sportpreventie, neurologische revalidatie en psychomotoriek.

2ManSound

Nieuw dit jaar: de presentatie van de Advocatenrun is in handen is van 2ManSound. Na de wedstrijden zorgen ze voor een spetterend optreden! 2ManSound is een onderdeel van de vzw Ready to Go, die actief is in de sport- en cultuurwereld. Zowel Frank als Wim hebben de afgelopen 20 jaar met diverse pop- en rockbands het hele Vlaamse land doorkruist.